Efter hot mot Ljungby lasarett – öppnade som vanligt på torsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen mottog Ljungby lasarett någon form av hot. Det resulterade i att lasarettets dörrar bommats igen av säkerhetsskäl.

– Det är ingen normal åtgärd att ta till, säger Roger O Nilsson hälso- och sjukvårdsdirektör Region Kronoberg.

– För säkerheten för medarbetare och besökare har vi beslutat att stänga entrédörrar kring Ljungby sjukhus och där man släpper in patienter, sa Roger O Nilsson till SVT Nyheter strax efter att hotet blev känt.

Öppnar som vanligt

När SVT åter når hälso- och sjukvårdsdirektören senare på onsdagskvällen har regionen fattat beslut om att på torsdag morgon klockan 08.00 åter öppna dörrarna till Ljungby lasarett.

Vilken form av hot som riktats mot lasarettet vill regionen inte kommentera. Klart är dock att enda vägen in på sjukhuset för personal och patienter under onsdagen varit via huvudentrén och entrén vid Kungshögen där väktare finns på plats.

– Händelsen är polisanmäld och vi lämnar inga kommentarer under pågående utredning, säger Roger O Nilsson.

Enligt P4 Kronoberg har hotet uttalats på plats på lasarettet. Regionen vet vem personen är, men han har lämnat platsen, skriver radion. Den uppgiften vill Roger O Nilsson inte kommentera för SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.