– Hotet var riktat mot skolan och vi agerade omedelbart och lämnade över frågan till polisen, säger Tomas Eriksson, vd för CIS Internationella skola. Foto: TT/arkiv

Hot mot skola i Kalmar utreds av polisen

Uppdaterad
Publicerad

Hoten mot CIS, Calmar Internationella Skola är avskrivna, säger skolans vice VD Mattias Mild.

Hoten kunde skrivas av sen polisen under torsdagskvällen vidtagit utredningsåtgärder, vilket bland annat inneburit kontakt med personer som misstänks vara inblandade.

– Det fanns uppgifter om hot som inte hade kunnat verkställas, uppger polisens presstalesperson Robert Loeffel. Vi har nu utrett omständigheterna och konstaterar att det inte längre föreligger något hot. Förundersökning pågår och förhör kommer att hållas.

Hoten som kom under gårdagens eftermiddag var i två delar. Den ena delen avsåg något som skulle hända under gårdagen, men som inte har hänt. Den andra delen avsåg något som skulle hända idag.

Dock är undervisningen fortsatt inställd under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.