Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se hur Charlotte Åkerlinds drabbas av översvämningar när det regnar – och vad kommunen har att säga om hennes åtta år långa kamp. Foto: SVT

Sista utvägen – hungerstrejkade för att få prata med kommunalrådet

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan hungerstrejkade husägaren Charlotte Åkerlind utanför Domkyrkan i Kalmar för att få uppmärksamhet kring sin situation och för att få prata med kommunalrådet Johan Persson (S).

– Jag kände inte att jag hade något alternativ. Att sätta mig där var min sista utväg, säger Charlotte Åkerlind.

– Det har forsat in vatten i huset vid varje regn och jag kände bara att jag har gjort allt jag kunnat för att få hjälp.

Med sig vid hungerstrejken hade hon hela sitt bohag i väskor.

– Resten av det jag äger har blivit förstört av regnvattnet som runnit in i huset varje gång det regnat.

Fick träffa kommunalrådet

Dagen efter att hon inledde sin hungerstrejk träffades hon och kommunalrådet Johan Persson (S). Under två timmar höll mötet på.

– Alla har sagt att det är Johan Persson som bestämmer i den här stan, så då ville jag få träffa honom. Jag känner mig i alla fall nöjd med att jag fick framföra mina åsikter och berätta om hur det är med mitt hus. I åtta år har jag kämpat för att få hjälp så att det inte rinner in vatten i huset varje gång det regnar, säger Charlotte Åkerlind.

– Hon berättade och jag lyssnade på hela den här historien, säger kommunalrådet Johan Persson (S)

– Det var viktigt för henne att få berätta och intressant att få ta del av. Och jag hade också med mig personer som är myndighetsnämnd i det här sammanhanget, för det är de som bestämmer vad kommunen ska göra för insatser, säger Johan Persson (S)

Har Kalmar kommun verkligen gjort allt man ska i det här fallet?

– Det är väldigt svårt att svara på, det får framtida utredningar visa. Men jag vet att det lagts väldigt mycket kraft och energi på det här ärendet, säger Johan Persson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer