Foto: Carl Carlert

Allvarlig olycka på E4 – tung sopmaskin krossade husbil

Publicerad

En husbil träffades när en lastbil tappade lasten i en trafikolycka på E4 vid trafikplats Lagan i Ljungby kommun på måndagsförmiddagen.

Föraren i husbilen skadades och fördes till sjukhus i ambulans, men var enligt polisen vid medvetande. Föraren uppgavs senare ligga kvar på Växjö lasarett för observation. Föraren i lastbilen ska inte ha skadats fysiskt.

– Det var en sopmaskin som tappades från flaket när lastbilen fick göra en undanmanöver i samband med en omkörningssituation. Då lossnade lasten. Den tre ton tunga maskinen kom farande in i husbilen, berättar Mikael Andersson, räddningsledare på plats.

Misstanke om brott

Även en personbil var inblandad i olyckan och polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och ej förankrad last.

– Husbilen och personbilen färdades i en riktning, lastbilen i den andra. Det uppstod en situation och omständigheterna är inte klarlagda riktigt, säger Mattias Svensson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Olyckan orsakar långa köer i båda riktningarna. Ett vägarbete pågår på platsen så trafiken är avstängd i bägge riktningar. Vägen beräknas öppna igen under eftermiddagen.

En sopmaskin lossade från ett lastbilsflak och for rakt in i husbilen. Foto: Carl Carlert

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer