Daniel Ekvall måste ta roddbåten för att ta sig till och från sitt hus. Foto: SVT

Vägen är borta – Daniel måste ta roddbåten för att komma hem

Uppdaterad
Publicerad

Som en följd av Lagans höga vattennivå har Daniel och Malin Ekvalls hem i praktiken blivit en ö. De måste nu ro i en roddbåt för att ta sig till och från huset.

SVT har under de senaste veckorna rapporterat om höga vattennivåer, översvämningar och vatten som trängt in genom hus. Lagan är en av de åar som är översvämmad.

Ån snirklar sig förbi Malin och Daniel Ekvalls hus strax utanför Ljungby. Vanligtvis rinner ån bara på ena sidan av huset. Men Lagans ovanligt höga vattennivå har gjort att vattnet rinner över infarten till Daniel och Malins hus. Infarten som är deras enda väg till och från huset.

Måste ta roddbåten

Huset är omgivet av vatten och familjen Ekvalls hem är i praktiken en ö. Familjen är nu tvungen att använda roddbåten för att ta sig till och från fastlandet.

Daniel och Malin Ekvall bredvid sin roddbåt. Foto: SVT

Klicka på spelaren ovan för att se mer om Daniel och Malins situation.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet