Ahmed och Sveriges utrikesminister Margot Wallström. Foto: privat

”Priset är för alla som kommer ensamma till Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Växjöbon Ahmed Rahimi brinner för att stötta sin medmänniskor, speciellt ensamkommande barn och ungdomar. Idag fick han Raoul Wallenberg Academys ungdomspris Ungt kurage under en ceremoni i Stockholm

Ahmad är själv ensamkommande och kom till Sverige i augusti 2015 efter en flykt från sitt hemland Iran.

Under söndagen tog han emot priset  ”ungt kurage”  i sällskap med sex andra pristagare. Över 200 personer var nominerade till priset, men det var bara Ahmad och övriga sex andra ungdomar som drog vinstlotten när vinnarna tillkännagavs den 17 maj i år.

Ahmad Rahimi

– Just nu känns det jättebra, jag är så glad och jättestolt. Det är en fantastisk dag för mig och jag har träffat många nya människor, jag har blivit fotograferad ihop med utrikesministern, säger Ahmad Rahimi..

– Det här priset har gjort att jag har fått ny energi att jobba med ensamkommande för priset är inte bara för mig utan för alla som kommer ensamma hit till Sverige.

Priset består av en resa ihop med dem övriga sex pristagarna.

LÄS MER: Växjöbon tilldelas nationellt pris

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ahmad Rahimi

Mer i ämnet