Foto: Jan-Eric Lundberg SVT

Dagen då flyget kom till tipshallen i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen var tipshallen i Växjö fylld av surrandet från många små och ganska ettriga motorer från både modellflygplan och drönare. Det var dags för årliga träffen för modellklubben Växjö RC.

Modellerna var naturtroga kopior av dess förebilder, och målade i olika färger. Ägarna till flygplanen var flinka i fingrarna när det gällde att hantera reglagen på fjärrkontrollerna, och att kunna göra olika konster i luften.

Tur med vädret

Douglas Johansson från Växjö RC-klubb har varit arrangör av lördagens flyguppvisning som är deras årliga träff – i år var det för åttonde gången i rad som man träffades.

Douglas Johansson från Växjö RC-klubb Foto: Jan-Eric Lundberg SVT

– Känslan är att kunna flyga utan att tänka på väder eller vind och det är så stort här i tipshallen så det är som att flyga utomhus säger Douglas Johansson.

Det är modellflygare från hela landet som har samlats i Växjö för att flyga helikopter, flygplan eller drönare som det även tävlas med i ett speciellt  drönarrace.

Aktiviteterna i tipshallen drog igång redan tidigt lördagen och för att hålla på tills kvällskvisten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.