I Emmaboda lämnade samtliga fyra ledamöter från SD sina uppdrag. Men till årets val är de bättre rustade säger Martin Henriksson, ordförande SD Emmaboda. Foto: Hanna Nilsson

I Emmaboda lämnade alla SD-ledamöter sina uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna i Emmaboda har fyra mandat i kommunfullmäktige. Men sedan början av 2018 står samtliga stolar tomma då alla ledamöterna valt att hoppa av sina uppdrag.
– Det är beklagligt. säger Martin Henriksson, ordförande för SD i Emmaboda kommun.

Sverigedemokraterna är det parti i landet som har flest tomma stolar i kommunfullmäktige, det visar statistik från Valmyndigheten. Emmaboda är inget undantag, här står fyra stolar tomma när kommunfullmäktige sammanträder.

– Det är beklagligt att det har blivit så. Inför förra valet saknade vår organisation kommunförening och de som ställde upp hade inte samma ambitioner som vi har inför det här valet, säger Martin Henriksson, ordförande för SD i Emmaboda kommun sedan 2018.

”Skickar fel signaler”

Den sista av Sverigedemokraternas ledamöter lämnade fullmäktige i februari. Orsaken till avhoppen var bland annat tidsbrist och flytt till annan kommun. Martin Henriksson säger att de tomma stolarna inte skickar bra signaler till de som röstade på partiet i förra valet.

– Man ska inte sticka under stol med att det skickar fel signaler. Men samtidigt är vi ett starkare lag nu och har kandidater som vi tror på. Organisationen är bättre den här gången, säger Henriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - #dinröst

Mer i ämnet