Lovisa Johansson i har spelat i IFK Kalmar i sex säsonger, men väljer nu att lämna fotbollen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

IFK Kalmars målvakt lämnar fotbollen: ”Det är tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att IFK Kalmar så sent som i söndags blev klara för allsvenskan 2018 väljer lagets målvakt Lovisa Johansson att lägga handskarna på hyllan.

– Det är tufft att arbeta heltid och samtidigt satsa helhjärtat på fotbollen, säger hon.

Lovisa Johansson kom till IFK Kalmar från Vimmerby IF 2011. Sedan dess har hon varit den givna förstamålvakten för klubben.

I söndags slog IFK Kalmar Assi på hemmaplan och blev klara för allsvenskan. Bara några dagar senare kommer beskedet att Lovisa Johansson lämnar fotbollen.

”Lättare om vi inte avancerat”

– Jag har inte haft den rätta glöden och 100 procent motivation. Sen är jag givetvis fantastiskt glad över avslutet med klubben, säger Lovisa Johansson till SVT Nyheter Småland.

Beslutet tog hon redan för några veckor sedan, men har väntat med att berätta innan säsongen var avslutad.

– Det är ett beslut som växt fram över tid. Det är klart att det hade varit lättare att ta beslutet om vi inte hade avancerat till allsvenskan. Men det är jättetufft oavsett vad, säger Johansson.

”Jag kommer inte gå upp i rök”

Lovisa jobbar förutom med fotbollen heltid men berättar att det inte har med det att göra.

– Jag vill absolut inte skylla beslutet på det. Jag har fått jätte mycket tillbaka av att spela fotboll. Jag har inte lidit av det men det är mycket tid man lägger.

Även om Johansson lägger målvaktshandskarna på hyllan kommer hon följa Kalmar i allsvenskan.

– Ja, självklart. Jag kommer inte gå upp i rök. Jag brinner fortfarande för fotboll även om det inte blir på planen. Nu får vi se vad jag ska fylla tomrummet med tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.