Foto: SVT

IFK Kalmar klart för allsvenskan 2018

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år är det allsvenskan i fotboll som gäller för IFK Kalmar. Det står klart efter dagens avgörande match hemma på Gröndals Idrottsplats.

IFK Kalmar är nu klart för att spela fotboll i allsvenskan 2018. Laget vann dagens match över Assi IF hemma på Gröndals IP med 6-3.

Amanda Fredriksson gjorde tre av matchens mål och betydde oerhört mycket i dagens match.

Småländsk jakt på allsvenskan

– Det helt overkligt. Vi gör det så bra. Vi vet vad som gällde den här matchen. Vi har rätt inställning och gör det så bra, säger hon.

”Går inte att beskriva känslan”

Veteranen Elsa Karlsson gjorde det viktiga och förlösande 5-3-målet i slutskedet av matchen.

– Jag har spelat i Kalmar i sju år och det går inte att beskriva känslan. Jag har väntat länge på den här dagen. Jag brukar inte göra mål så ofta men i dag kändes det riktigt bra, säger hon.

Även Erin Gunther och Valeri Obita gjorde mål för Kalmar i dagens match.

”Tittade inte på klockan”

– Det blev lite väl spännande en period i matchen. Assi gör det bra. Jag tittade egentligen inte på klockan förrän det var en och en halv minut kvar av tilläggstiden och då förstod jag att det var klart. Det känns som en otrolig lättnad. Pressen har varit hård på oss under den senaste veckan, säger Jonas Walfridsson, tränare för IFK Kalmar.

Publikrekord

IFK Kalmar avslutar också årets säsong i Elitettan med publikrekord på Gröndals IP – 2097 personer tog sig till idrottsplatsen för att uppleva matchen live.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Småländsk jakt på allsvenskan

Mer i ämnet