Människor har lagt ut blommor och tänt ljus på platsen där mannen skjöts ihjäl. Foto: SVT

Ihjälskjutne 25-åringen rörde sig i drogkretsar

Publicerad

Den man i 25-årsåldern som sköts ihjäl i Kalmar under söndagen har under flera år rört sig i kretsar där droger figurerar. SVT:s efterforskningar visar att han dömts för narkotikabrott vid flera tillfällen de senaste fem åren.

25-åringen som sköts ihjäl på Ängö i Kalmar natten på söndagskvällen har inga grova brott på sig. Men har har vid ett antal tillfällen dömts för narkotikabrott, och fått behandling för drogmissbruk.

2017 fick han ett strafföreläggande (dagsböter) efter att ha ertappats med drogen MDMA. Efter detta tog han själv kontakt med socialtjänsten och fick stöd och vård för drogmissbruk.

Åtalades för några veckor sedan

2018 togs han med en större mängd portionsförpackat hasch på sig. Han misstänktes för drogförsäljning, men sade själv att det var för eget bruk. Han dömdes 2019 till skyddstillsyn för ringa narkotikabrott.

25-åringen åtalades också så sent som den 16 februari i år, misstänkt för ringa narkotikabrott för cannabisbruk. Någon dom i det fallet hann aldrig komma.

KLIPP: Misstänkt mord i Kalmar – man ihjälskjuten (6/3)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av ett större område intill Ängöleden efter söndagskvällens skottlossning Foto: Helmut Petersson/Niclas Wimmerberg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet