Radiosportens Janne Rindstig tror på IK Oskarshamn men det behövs nya spelare. Foto: SVT

IK Oskarshamn – behövs minst två nya femmor

Uppdaterad
Publicerad

IK Oskarhamn gjorde en bragd och tog sig till ishockeyns finrum för första gången. Historiskt och stort. Men är laget egentligen byxade för uppdraget? Vi träffade Oskarshamnssonen tillika Radiosportens Janne Rindstig, som refererat över sexhundra IKO matcher, och som följt laget i med- och mot gång i över femtio år.

Minst två nya femmor

Det är stort att laget tagit ett gigantiskt steg in i SHL, menar Rindstig, men nu gäller det att rekrytera nya spelare inför säsongen.

Oskarshamn till SHL

– Hur bra laget än varit för att kvala sig till SHL, så räcker inte det i SHL. Det måste in minst två nya femmor, säger han.

Rindstig tror dock att det blir lätt för klubben att rekrytera nya spelare inför säsongen.

Bra läge för värvningar

– Det här är ett lag som kämpat underifrån och som fått hela svenska folket med sig. Det har varit David som slagit Goliat och många vill nog vara med på den här resan. Det är ett bra läge för värvningar, säger Janne Rindstig.

Tror du att laget klarar sig kvar i SHL?

– Det skulle inte förvåna mig ett dugg. Om man inte blir överilat nu och samtidigt vågar så har dom chansen. Det är nu eller aldrig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn till SHL

Mer i ämnet