Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur IK Oskarshamn och Blue Front Support kommer att hylla avlidne Ulf Sandberg i klippet ovan. Foto: Privat/SVT

Så hedras mördade Ulf Sandberg av IK Oskarshamn på torsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Efter det misstänkta knivmordet på Ulf Sandberg i fredags kommer hockeyklubben IK Oskarshamn och supportföreningen Blue Front Support i samband med matchen mot Frölunda HC att genomföra en minnesmarsch och tyst minut för att hedra Ulfs minne.

Det var i fredags som funktionsnedsatte Ulf Sandberg knivskars till döds i centrala Oskarshamn. Ulf var välkänd i hela staden och mängder av ljus och blommor har lämnats på platen.

Ulf Sandberg var också en stor supporter till IK Oskarshamn och tillsammans med sin bror Per Sandberg har de varit två varit välbekanta ansikten runt supporterföreningen Blue Front Support och hockeyn i Oskarshamn.

– Alla i klubben var chockade när vi fick reda på vad det var som hade hänt under fredagskvällen, säger Therése Elofson, tf. klubbchef. 

Hedras av hockeyklubben

Därför har nu IK Oskarshamn tillsammans med supporterföreningen valt att de ska hedra Ulfs minne och visa stöd mot hans familj och vänner i samband med torsdagens hemmamatch mot Frölunda HC.

På Stora torget i stan kommer det att anordnas en samling där ett tal kommer hållas, vi har även startat en insamling till Brottsofferjouren i Oskarshamn som kommer att finnas på plats i morgon. Sedan blir det en gemensam marsch ner till arenan, innan matchen kommer det att hållas ett tal och en tyst minut i arenan.

Minnesstunden kommer att hållas klockan kvart i sex på Stora torget i Oskarshamn innan matchen mellan Oskarshamns IK och Frölunda HC i Be-Ge Hockey Center som börjar klockan 19.

Se mer i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.