Foto: SVT, TT

Ikea stänger huvudkontor i Älmhult – skickar hem över 2000 medarbetare

Uppdaterad
Publicerad

Hela Ikea of Swedens kontor i Älmhult har stängts ner i två dagar. Anledningen är att flera medarbetare har influensa-liknande symptom. En anställd på bolaget har konstaterats smittad med corona, men personen ska inte ha varit på kontoret efter att hen insjuknat.

Kontoret kommer att vara stängt under måndagen och tisdagen men beräknas öppna igen på onsdagen. På Ikea of Sweden jobbar omkring 2 300 personer som nu alltså får stanna hemma från jobbet.

– I dag gäller det framförallt Älmhult där IKEA of Sweden har sitt huvudkontor. Vår högsta prioritet är våra medarbetares och våra medmänniskors hälsa, och därför har vi tagit beslutet att stänga IKEA of Swedens huvudkontor under två dagar, måndagen den 16 mars och tisdagen den 17 mars. Detta till följd av att ett fåtal medarbetare rapporterat att de haft influensaliknande symptom i slutet av förra veckan. Det är inte konstaterat att de insjuknat i COVID-19, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det är en av Ikea of Swedens medarbetare som har bekräftats vara smittad av corona efter en semesterresa. Men personen ska inte ha varit på kontoret efter hemkomsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet