Foto: Johan Nilsson/TT

Inga pengar kvar till snöröjning i Kalmar efter senaste snökaoset

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan kunde SVT Nyheter Småland berätta att Kalmar kommun hade pengar kvar i budgeten för snöröjning, Sen kom snökaoset. Och nu är läget ett helt annat.

Kalmar kommun har i dagsläget överskridit sin snöröjningsbudget på sju miljoner med två och en halv miljon kronor. Och det är inte bara snömassorna på gatorna som har kostat pengar.

– Vi har haft enorma problem med istappar och snöras från taken, säger Benny Wennberg som är ansvarig för snöröjningen i Kalmar. Och vintern har gått hårt åt beläggningsytor på våra gator. De tar mycket stryk av växlande temperaturer och det kommer att kosta i ökat underhåll.

Snökaos i Småland

Tomt i kassan

Varje dygn med snökaos  kostar 4-500 000 kronor. Och när det är fullt pådrag är 40-50 snöröjningsenheter ute samtidigt. Helt klart är att om det kommer mer snö nu i vår, eller om det kommer mycket snö i slutet av året, så finns det inga pengar kvar.

– Då är det tomt i kassan, konstaterar Benny Wennberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snökaos i Småland

Mer i ämnet