Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klubbchefen Markus Rosenlund och sportchefen Jörgen Petersson höll i pressträffen. Foto: William Frykfledt/SVT

Kalmar FF: ”Vi har gjort allt för att behålla Henrik Rydström”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i dag meddelade klubbchefen för Kalmar FF på en pressträff att tränaren Henrik Rydström slutar. Något besked om en efterträdare har inte presenterats.

– Vi har en lista på fyra-fem personer, säger sportchefen Jörgen Petersson.

Efter veckor av rykten och spekulation bekräftade klubben i dag att Henrik Rydström lämnar tränaruppdraget för konkurrenten Malmö FF.

– Det klart att vi som förening känner stor besvikelse över att Henrik väljer att lämna Kalmar FF. Från förenings sida vågar jag påstå att vi har gjort allt som står i vår makt för att behålla Henrik i föreningen men det har inte hjälpt, säger klubbchefen Markus Rosenlund.

Henrik Rydström hade två år kvar på sitt kontrakt med klubben, som han alltså valt att bryta.

– Processen har gått snabbt. Det har hela tiden varit en dialog med Kalmar FF:s styrelse.

”Finns en lista”

Styrelsen är än så länge förtegen om en efterträdare som ska leda laget nästa säsong. Men man hoppas att ha en tränare på plats inom en månad. Nästa säsong startar i början av januari. 

– Vi har en lista på fyra-fem tänkbara kandidater, säger Jörgen Petersson.

Experten: Det här är nycklarna till Kalmar FF:s framgångar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kalmar FF har jobbat med små medel, smarta värvningar och byggt ett väldigt slagkraftigt lag”, säger Olle Tyrbo, kommentator/sportchef P4 Kalmar. Se hela hans lista som möjliggjort Kalmar FF:s succésaga i allsvenskan i klippet ovan. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.