Foto: TT och privat

Inomhusparadis ska locka folk till simhallen

Uppdaterad
Publicerad

En strand som för tankarna till Mauritius skapas i Oskarshamn när Arena Oskarshamn firar 10-års jubileum och byggs ut.

I Arena Oskarshamn finns bland annat gym, simhall och hockeyarena. När det nu är dags för jubileum ska arenan byggas ut. Bygget av första etappen är beslutad och innebär ombyggnad av badanläggningen och gym. Anläggningen ska ha en så kallad ”Mauritius-strand”.

– Känslan är att man ska komma till ett varmare land, ett nybyggt rum med uv-lampor. Vi vill inte ha sand i simhallen men vi har hittat en klinkerplatta som påminner om att man går på sandunderlag, säger Daniel Stenberg fritidschef i Oskarshamn.

Förutom ett rum som påminner om varmare breddgrader ska även rutchkanor bytas, caféet göras om och gymmet byggas ut.

När kan bygget dra igång?

– Vi håller på att upphandla detta just nu men förhoppningen är att bygget ska starta i mars, april, säger Daniel Stenberg fritidschef i Oskarshamn. 

När den första etappen byggs ut beräknas det kosta cirka 11 miljoner kronor.

– Arenan är ju ganska ny men vi har cirka 500 000 besökare varje år och vi vill fortsätta hålla den attraktiv och har kollat på olika sätt hur den ska utvecklas.

Daniel Stenbergs förhoppning är att utbyggnaden av första etappen ska vara klar i höst.

Det finns mer planer på hur arenan ska byggas ut i etapp 2 och 3 men där är ännu inga beslut fattade, totalkostnaden för om- och tillbyggnad av arenan beräknas bli runt 28 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.