Foto: SVT

10-årsjubileum för Ironman Kalmar – men framtiden är osäker

Publicerad

Den 19 augusti samlas atleter från hela världen återigen för att delta i Sveriges största triathlontävling Ironman Kalmar, men framtiden är osäker. Det är sista året på nuvarande kontrakt och förhandlingar pågår fortfarande med Ironmanorganisationen.

– Det är på gång, men det är inte riktigt färdigt ännu, säger Marcus Larsson på Destination Kalmar, som sitter med i den grupp som förhandlar. 

När kommer det bli klart? 

Kalmar

– Målet är att det ska vara klart innan tävlingen, för Ironman brukar redan några dagar efter tävlingen släppa biljetter till nästa års evenemang. 

Viktigt för Kalmar 

Kontraktet har förhandlats om flera gången mellan Ironmanorganisationen och de lokala företrädarna och målet är nu att få till ett nytt treårskontrakt. 

– Det är 3000 deltagare, med medföljare som kommer under fyra dagar, vilket gör att det betyder mycket för staden och regionen. Det finns säkert ett stort intresse hos många städer och det är därför som vi är beredda att lägga de resurser som vi gör på evenemanget, säger Marcus Larsson.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet