Sven Örsta bor bara några meter från Coop i Kosta. Foto: SVT

Efter it-attacken: Kunder i Kosta särskilt drabbade när ortens största matbutik håller stängt

Uppdaterad
Publicerad

Coop Kosta är ortens största matbutik och kommer att hålla stängt även under söndagen. Detta skapar praktiska problem för både invånare och turister som måste köra till andra grannorter för att storhandla.

Under söndagen fortsätter butikerna att hålla stängt, något som ställer till det för kunder i Kosta, som är mer eller mindre beroende av sin lokala Coop-butik.

– Detta är egentligen den enda riktigt stora matbutiken i Kosta som nu är stängd. Det finns en till butik men där hittar man bara det nödvändigaste. Man får tänka på de personer som inte kan ta sig till andra orter, hur gör de? säger Sven Örsta, som bor bara några meter från butiken.

Global it-attack

”Väldigt oroväckande”

Under lördagen rekommenderades samtliga Coop butiker i Sverige att hålla stängt på grund av it-attacken som slagit ut Coops kassasystem. Butikerna kan varken slå in varor eller ta betalt.

Sven Örsta menar dock att man kunde ha gjort som förr i tiden.

– Ja, skriva i boken och betalat på måndag eller tisdag. Det är väldigt oroväckande att datorer kan slå ut en hel butikskedja i hela Sverige, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Global it-attack

Mer i ämnet