Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Ja till finansiering av bandyhall i Åby

Uppdaterad
Publicerad

Växjö kommun ska låna 38,7 miljoner kronor till bandyföreningen Åby/Tjureda som kommer att spela i elitserien kommande säsong. Pengarna ska gå till att bygga en ny bandyhall. Hallen beräknas stå klar 1 november i år.

Nyligen blev de klart att Åby/Tjureda är klart för elitserien i bandy för första gången i klubben historia.

Spel i elitserien aktualiserade frågan om en ny bandyhall.

Ny hall i Åby

På tisdagseftermiddagen meddelade kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) att Växjö kommun beviljar klubben ett lån på 38,7 miljoner kronor för bygge av ny hall i Åby.

– Åby/Tjureda har med sina 1200 medlemmar, sina sportsliga framgångar, sin ekonomi och inte minst det enorma engagemang som finns på orten, visat att de tänker långsiktigt och har alla förutsättningar att lyckas med sin satsning, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Åby/Tjureda välkomnar lån

– Vi är väldigt glada för Växjö kommuns stöd och lånet som möjliggör vår hall. Vi har haft en bra dialog genom den här processen och ser nu mycket fram emot att starta byggnationen som vi tror och hoppas ska komma många kommunbor till gagn, säger Owe Svensson, ordförande i Åby/Tjureda.

Idrottföreningen ligger i det lilla samhället Åby utanför Växjö och bildades redan 1946. Föreningen har i dag 1200 medlemmar, vilket säger en del om engagemanget då byn bara har 500 invånare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet