Foto: TT

Jimmy Loord (KD) lämnar riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraten Jimmy Loord från Nybro lämnar sitt riksdagsuppdrag den sista mars. Orsaken är att han vill ha mer tid för familjen.

Jimmy Loord valdes in i riksdagen vid valet i september förra året.

– Det har så här långt varit väldigt spännande och givande att få vara med och påverka i Sveriges högsta beslutande församling. Men priset har varit för högt. Jag har fått vara borta långa perioder från mina barn som är små och missat mycket av deras vardag.

Överraskande besked

Han lämnar sitt uppdrag den 31 mars och Gudrun Brunegård, som i dag är regionråd och gruppledare för Kristdemokraterna i Region Kalmar län, efterträder honom. Förslaget är att de byter uppdrag och att Jimmy Loord istället blir ny gruppledare och regionråd.

– Det var en stor överraskning när Jimmy meddelade mig sitt beslut. Som första ersättare till riksdagen har jag förstås varit medveten om att en sådan här situation skulle kunna uppkomma och har stor respekt för hans vilja att prioritera sin familj, säger Gudrun Brunegård.

Det slutliga beslutet om att nominera Jimmy Loord som regionråd tas på ett extra sammanträde med distriktsstyrelsen den 20 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.