Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara N. Ekström och Johan Ekström bor i Sveriges mysigaste hem, visar en nationell omröstning. Följ med på en liten rundtur i klippet ovan. Foto: Niclas Wimmerberg

Johan och Sara på Öland bor i Sveriges mysigaste hem

Uppdaterad
Publicerad

Sara N. Ekström och Johan Ekström bor på Öland och nu har deras bostad blivit utsett till Sveriges mysigaste hem 2023.

– Det var svårt förstå när man fick samtalet, men fantastiskt roligt, säger Sara.

Sveriges mysigaste hem ligger i Störlinge på mellersta Öland. Huset har funnits i Saras N. Ekströms familj sedan 1600-talet och ärvdes av paret Ekström 2019.

– Vi har väldigt lika smak, vi gillar det här lite mörka robusta och det har varit genomgående i hela huset, säger Sara N. Ekström.

Sara arbetar som grafisk formgivare och Johan som elektriker. Tillsammans har de gett huset ett rejält ansiktslyft. Och i år är huset utsedd till Sveriges mysigaste hem, i tidningen Villalivets nationella omröstning.

– Vi har varit ganska vågade med färgval och inredning, vi har inte riktigt nischat oss men jag tror att blandningen blev populär. Vi har också jobbat mycket med belysning och det tro jag betyder mycket, säger Johan Ekström.

Även andraplatsen till Öland

Huset har en boyta på 250 kvadratmeter, med ladugård, svinhus och brygghus.

Två kandidater på Öland prisades i omröstningen då andra platsen kneps av Julia Nilsson i Mörbylånga, på södra delen av ön.

Det är Villalivet som ligger bakom tävlingen Sverige mysigaste hem, där över hundra tusen personer varit med och röstat.

Följ med på en liten rundtur i huset i klippet ovan.

Sveriges mysigaste hem

Slutresultat för Sveriges mysigaste hem 2023

Sara N. Ekström (Röster: 10506)

Julia Nilsson (Röster: 6817)

Frida Clarberg (Röster: 6501)

Marcus Saarenpaa: (Röster: 5750)

Thonny Sandra Lindeberg (Röster: 4280)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.