Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenska dagbladets reporter Alice Aveshagen har tillsammans med Henning Eklund granskat Pontus Rasmusson. Foto: SVT

Journalisten från Kalmar granskade influencern Pontus Rasmusson

Uppdaterad
Publicerad

Svenska dagbladets reporter Alice Aveshagen från Kalmar är en av journalisterna som granskat influencern Pontus Rasmusson från Ingelstad. Granskningen ledde till att Youtube stängde av båda Rasmussons kanaler.

Det är Alice Aveshagen som tillsammans med Henning Eklund granskat Pontus Rasmusson till och från sedan drygt ett halvår tillbaka.

– På kort tid har han blivit stor på sociala medier och speciellt bland barn. Vi var nyfikna på hur han gick från att vara en vanlig småländsk kille till att bli en så stor stjärna.

Inte helt okontroversiell

Tanken från början var att följa honom en dag, intervjua honom om framgången men också kritiken för han är inte helt okontroversiell utan har varit ganska omdiskuterad de senaste åren. Men eftersom han inte ville ställa upp på det här så blev det sedermera en journalistisk granskning, säger Alice Aveshagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barnidolen Pontus Rasmusson väckte starka känslor efter Svenska Dagbladets granskning. Den visade ett innehåll som bland annat ansågs sexualisera minderåriga. Se vem Pontus Rasmusson är i klippet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.