Journalistklubben: Man tillför för lite resurser

Uppdaterad
Publicerad

Den fackliga journalistklubben inom SVT är inte överens med företagsledningen om omorganisationen. Facket menar att för lite resurser tillförs till redaktionerna.

– Just nu så är man ganska tom, man har inte riktigt hunnit greppa det här, säger Ida Andersson, som är ordförande för Svenska journalistförbundet, SJF, på SVT i Småland.

SJF:s klubb är inte överens med SVT:s företagsledning. Journalistklubben menar att omorganisationen leder till ett för hårt tryck på de regionala nyhetsredaktionerna.

Regionalutredningen

– Det är en statsning på lokal journalistik på fler ställen men man tillför inte tillräckligt mycket resurser, säger Ida Andersson.

Istället för att tillföra resurser tar man resurser från vissa orter och flyttar till andra.

– I Småland så blir det ett par tjänster till i Jönköping och i Växjö några tjänster färre, säger Ida Andersson.

I dagsläget är det enligt Ida Andersson oklart om omorganisationen kommer att innebära uppsägningar på Smålandsnytt och Jönköpingsnytt. Det man vet är att alla anställda kommer att behöva tillägna sig ny kompetens.

– Det är en stor omställning som vi har framför oss, och det är såklart väldigt tungt om det blir så att några måste lämna oss, säger Ida Andersson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionalutredningen

Mer i ämnet