Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Här är det kallt”, hör resenärerna om iskylan på Alvesta station. Foto: SVT

Kall väntan vid stationen i Alvesta – nu ska iskylan upp på agendan

Publicerad

Bekvämligheten – eller bristen på den – på Alvesta station ska tas upp på ett möte framöver. Det säger ordförande i Region Kronobergs trafiknämnd till SVT Småland.

SVT:s bearbetning av data från Trafikverket visar att resenärer får vänta många minuter på försenade tåg på Alvesta station.

Till skillnad från i Hässleholm, som är nästa stopp längs södra stambanan, är gångbron över spåren inte inglasad eller isolerad.

Den som inte vågar gå ner på stationen och vänta på tåget i Alvesta vid en försening, kan därför behöva utstå en hel del kyla vintertid.

Du hör några resenärer berätta om hur de upplever väntan på stationen i Alvesta i klippet ovan.

Möte med Trafikverket

Enligt Carina Bengtsson (C), ordförande i trafiknämnden i Region Kronoberg är kylan och andra brister något som ska tas upp på ett möte mellan Länstrafiken Kronoberg, Alvesta kommun och Trafikverket framöver.

– När det blir vågar jag inte säga. Men vi har sagt att vi ska ta ett möte för att diskutera situationen i Alvesta, säger hon till SVT Småland.

Kan ni tänka er att lägga pengar från regionens sida?

– Det är alldeles för tidigt att uttala sig om, först måste vi se om vi kan göra något och vad.

Men du känner igen situationen?

– Absolut, jag har också stått där, jag försöker åka tåg så mycket jag kan, säger Carina Bengtsson till SVT Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.