• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Jensen ny huvudtränare i Kalmar – tar över efter Henrik Rydström Foto: Bildbyrån

Henrik mot Henrik – redan i premiären

Publicerad

På lördag är det premiär i fotbollsallsvenskan. Efter en mycket lyckad fjolårssäsong knep Kalmar FF en fjärdeplats med tränaren Henrik Rydström i spetsen. Nu har Rydström ersatts av en annan Henrik, nämligen Jensen. Men hur bra är Kalmar 2023?

Kalmar FF:s nye tränare Henrik Jensens första match blir mot succétränaren och Kalmars förre tränare Henrik Rydström som tagit över rodret i Malmö FF.

– Jag tänker inte så mycket på det, det blir mest roligt. Det är första matchen och det kommer mycket publik och fans. Nu har vi tränat i tre månader och är redo att tävla på riktigt, säger Henrik Jensen.

Kalmar

Mittfältaren Carl Gustafson är redo för premiären och kommer att spela.

– Det är klart att det blir en grej av att det är vår förra tränare, men vi ser det bara som en rolig match, säger Carl Gustavsson.

Behåller Rydströms spelidé

Danske fobollstränaren Henrik Jensen menar att han kommer att behålla flera av Rydströms inarbetade framgångskoncept, men vill samtidigt lägga till något mer offensivt spel.

– Det viktigaste är ju att göra mål. Vi har jobbat mycket med att skapa målschanser och komma till avslut. Det är viktigt för oss, men vi vill också behålla kontrollen. Det är också viktigt, säger Henrik Jenson.

Har du fått ihop laget som du tänkt dig?

– Det får vi se på lördag. Jag tycker vi har kommit en bra bit på vägen. Vi har precis börjat den här resan, säger Henrik Jensen.

Hur går det i premiären?

– Jag tror att vi vinner.

KLIPP: SVT:s expert: ”Malmö är för fega i sin satsning”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Nannskog är inte nöjd med Malmös värvningar. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet