Kalmar FF:s sportchef lämnar klubben

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen kom beskedet att Thomas Andersson-Borstam lämnar Kalmar FF efter sju säsonger som sportchef för klubben

– Jag har haft en fantastisk tid i Kalmar FF. Jag har skapat mig vänner för livet, säger han till SVT.

Senast idag rapporterade SVT om att Kalmar FF:s säkerhetsansvariga polisanmäls för brott mot ordningslagen. Detta efter att AIK-fans stormade planen på Guldfågeln Arena sedan laget tagit hem SM-guldet den 11 november förra året.

Beslutet att hoppa av tjänsten som sportchef är dock av rent personlig karaktär säger Andersson-Borstam och det ligger ingen schism bakom beslutet.

Resurs under sommaren

– Nej, jag känner att på den sportsliga sidan har vi vind i seglen. Jag kände bara att tajmingen var rätt och att Kalmar FF får ta nästa steg med någon annan. Vi har tio månader kvar till Allsvenskan 2020 och jag finns kvar som en resurs under sommaren.

Vad Thomas Andersson-Borstam ska göra efter sommaren återstår att se.

– Hösten är ett blankt papper. Får jag själv bestämma så blir det en väldigt lugn höst, sedan får man se vad som händer 2020 och framåt i livet, säger Thomas Andersson-Borstam sportchef för Kalmar FF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.