Micael Stark, ordförande i Kalmar HC har mer frågor än svar om hur närmaste månadens matcher och träningar ska kunna genomföras. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

Kalmar HC om stängningen av ishallen: ”Extremt olägligt”

Uppdaterad
Publicerad

20 timmar innan en viktig match för herrarnas A-lag fick Kalmar HC fatta beslut om att byta spelplats. Gårdagens akutstängning av ishallen i Kalmar, vars takkonstruktion riskerar att rasa, gör att man nu får flytta matchen till Liljas arena i Nybro. Men frågan hur man löser lokalfrågan för de föreningar som tränar i Kalmar ishall hänger ännu i luften – och mycket står på spel.

– Det kom extremt olägligt. Det kunde nog egentligen inte vara sämre tidpunkt, säger Micael Stark, ordförande i Kalmar HC.

För A-laget återstår bara två matcher i vårserien i Hockeyettan, och stor risk för att man kommer att behöva spela ytterligare kvalmatcher för att hålla sig kvar i serien. Men om man kommer kunna spela även dem eller genomföra träningar i Nybros ishall är på torsdagen högst oklart.

– Vi har fler frågor än svar just nu. Jag ställde frågan igår eftermiddag till schemaläggaren i Nybro vikings, men den hallen är ju bokad för fullt och de har ju verksamhet att bedriva där också, med A-lag och sin ungdomsverksamhet, men han tog med sig frågorna, säger Micael Stark.

– Det är jätteviktigt att vi löser det här. Det går inte att komma till en bortamatch utan att ha tränat. Det bara måste ske.

Konståkare påverkas

Även Kalmar konståkningsklubb påverkas av stängningen. Alla planerade träningar hålls från idag i den mindre Brännarhallen i Kalmar, men man kommer behöva tänka om kring träningarna och eventuellt ställa in ett planerat konståkningsläger i påsk.

– Det känns jättetråkigt. Sen har vi inte fått mer besked vad det beror på, eller vad man ska göra, säger Camilla Molin, ordförande i Kalmar KK.

”Tacksam att det inte hänt någon olycka”

Samtidigt är hon tacksam att kommunen fattade beslutet att stänga så snabbt.

– Det var det bästa som kunde hända på ett sätt, man blir orolig och tacksam att inget hänt. Det är många ungdomar och vuxna som varit i den här lokalen och tränat, och vi är glada att det inte hänt någon olycka, säger hon.

Under fredagseftermiddagen kommer Kalmar kommun hålla ett informationsmöte med Konståkningsklubben och Kalmar HC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.