Karin Löfström, strateg för ekologisk hållbarhet på Kalmar kommun, i Kalmarsundsparken. Enligt Länsstyrelsen i Kalmar län kan Kalmarsundsparken stå under vatten vid seklets slut på grund av klimatförändringarna om inget görs. Foto: Johan P Hammarstedt/SVT

Kalmar kommun förbereder sig för att möta översvämningarna

Publicerad

Länsstyrelsen har skickat ut en riskhanteringsplan kring kommande översvämningar på remiss. Kalmar kommun är en central del i remissarbetet – men några konkreta förslag för att möta klimatförändringarna finns ännu inte.

Anledningen är att kommunen själv håller på med en klimatanpassningsplan och beslut kring den planen kommer inte tas förrän i höst. 

Innan dess finns vill man inte gå ut med tankar och funderingar kring hur man ska agera inför havsnivåhöjningar som kan påverka stora delar av centrala staden. 

I klippet ovan berättar Karin Löfström, som är strateg för ekologisk hållbarhet på Kalmar kommun, mer om planen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.