Lina installerade solceller när hon bytte tak: ”Inte ångrat oss”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste åren har intresset att installera solceller ökat. Lina Broby från Kalmar är en av dem som skaffade solceller.

– Vi har definitivt inte ångrat oss, säger Lina Broby.

Statistik från Svensk Solenergi visar att intresset för att skaffa en egen solcellsanläggning har ökat enormt de senast åren. Lina Broby som bor med sin familj i Rinkabyholm i Kalmar är en av dem som installerade solceller.

– För två år sen var det inte så dyrt, men det är klart att det är en ekonomisk fråga också. Enligt offerter ska vi få tillbaka pengarna om 7 till 9 år.

Uppmärksam på vintern

Anledningen till att familjen skaffade just solceller är bland annat att Lina jobbar med samhällsbyggnadsfrågor och har bra koll om hur processen går till.

Ser du nackdelar att ha solceller?

– På vintern får man vara lite uppmärksam, det finns risk för stora snöras från panelerna när det ligger mycket snö, det rasar ofta ner allt på samma gång när det tinar, säger Lina Broby.

Hör Lina Broby i videon ovan berätta mer om varför just de ville ha solceller på taket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.