Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Den officiella invigningen av hallen är först på söndag nästa vecka men under onsdagskvällen ska den testköras med både publik och teknik. Foto: SVT

Idag smygöppnas Kalmars nya ishall: ”Den gamla var en klassisk hockeylada”

Uppdaterad
Publicerad

Idag, onsdag, smygöppnas Kalmars nya ishall. Anledningen till detta är att ishockeylaget Kalmar HC spelar hemmamatch och arenan ska testköras, men den officiella invigningen av ishallen sker först på söndag nästa vecka.

Kalmars nya ishall är anpassad för både issport och andra evenemang. Den officiella invigningen av hallen är först på söndag nästa vecka, men under onsdagskvällen ska den testköras med både publik och teknik.

– Min känsla inför kvällen är väldigt god, men frågar man de som jobbar närmast hallen är känslan nog nervös om allt ska funka, säger Henrik Nilsson som är förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar.

Hur många tror du det kommer vara i publiken?

I den nya hallen kan vi ta emot upp mot 2500 personer men så många vågar jag inte säga kommer ikväll, säger Henrik Nilsson.

”Teknikmässigt modernare”

Bygget av den nya ishallen har pågått sedan våren 2020 och nu står den klar. Kalmars förra ishall rev man och på samma ställe byggde man upp den nya.

– Den gamla var en klassisk hockeylada, den nya är teknikmässigt modernare med möjlighet till bland annat musikevenemang, säger Henrik Nilsson.

Under söndagen nästa vecka sker den officiella invigningen.

– Invigningen kommer börja med att Sverigeeliten i konståkning kommer och gör en uppvisning och avslutas med en hockeymatch där Kalmar HC spelar, säger Henrik Nilsson.

Det kommer även ske en andra invigning av hallen. Då står musikevenemang i fokus och hallen gästas av bandet Hov1 och artisten Myra Granberg som gör de första spelningarna i hallen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer