Skiss över fastigheten Sigfridshäll. Foto: Spridd

Kan börja byggas om cirka två år

Uppdaterad
Publicerad

Byggnadsnämnden jobbar just nu med att ta fram en ny detaljplan för fastigheten Sigfridshäll där det omtalade sekelskifteshuset planeras att byggas. Det är oklart när detaljplanen kommer att vara klar, men troligtvis under våren 2017.

– I den bästa av världar tar det ungefär ett år att göra en detaljplan, säger Nils Fransson (L), byggnadsnämndens ordförande.

I processen med den ny detaljplan har byggnadsnämnden nu kommit så långt att detaljplanen ska ställas ut. Sedan ska de som har synpunkter, grannar och berörda, få yttra sig innan beslut fattas.

Planerat sekelskifteshus i Växjö

I de flesta fall antar byggnadsnämnden själva detaljplanerna, men i det här fallet som varit så omdiskuterat tror Nils Fransson (L) att det blir kommunfullmäktige som kommer att fatta beslut om detaljplanen.

Bör stå klar 2022

Affärsmannen Björn Sundeby planerar att sekelskifteshuset ska börja byggas under 2019 för att kunna stå klart 2022, något som byggnadsnämndens ordförande tycker låter rimligt.

– Det borde gå om, men det beror på den juridiska processen. Vinner detaljplanerna laga kraft under 2017 så kan man bygga börja 2019, säger Nils Fransson (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planerat sekelskifteshus i Växjö

Mer i ämnet