Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu tror Visfestivalen tror sig vara den äldsta festivalen i obruten följd i hela världen. Hör festivalgeneralen Calle Åstrand om det möjliga rekordet. Foto: Hedvig Nittve/SVT

Visfestivalen i Västervik kan slå rekord

Uppdaterad
Publicerad

Visfestivalen i Västervik har anordnats varje sommar sedan 1966. Nu tror man sig vara den äldsta festivalen i världen utan uppehåll. – Vi har ansökt till Guinnes, säger Calle Åstrand, festivalgeneral.

Vecka 28 varje år har Visfestivalen arrangerats i Stegeholms slottsruin i Västervik. Inte ens under pandemin gjorde man uppehåll. Istället valde man 2020 att sända konserterna på webben och ge de begränsade platserna i slottsruinen till vårdpersonal. Och 2021 släpptes färre biljetter på grund av restriktionerna och festivalen sändes återigen på nätet.

Ska utredas

Nu tror Visfestivalen att man är den äldsta festivalen i kontinuerlig följd i världen.

Västervik

– Vi har skickat in det här till Guinness och väntar nu på en liten man med kostym och ett anteckningsblock att kontrollera oss, säger Calle Åstrand, festivalgeneral.

När tror du att ni kan få beskedet?

– Det kan inte jag avgöra. Det är upp till mannen i kostym och anteckningsblock, säger Calle Åstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet