Skolan i Kånna söder om Ljungby ingick i kommunens beredskapsplan för akutboende för flyktingar. Foto: Räddningstjänsten LjungbyVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kånnaskolan brann till grunden

Uppdaterad
Publicerad

En skolbyggnad i Ljungby totalförstördes vid en brand natten till lördagen.

Skolan hade börjat inredas för att kunna fungera som asylboende och så sent som igår leverarerades sängarna som skulle användas till skolan.

På torsdagen hölls ett fullsatt informationsmöte om kommunens planer på att använda skolan som asylboende.

– Överlag var det väldigt positivt, det var många som frågade hur de kunde hjälpa till. Sedan fanns det också några som var negativa till det här, men det var ingen otrevlig stämning, säger Roland Eiman, kommunchef i Ljungby.

Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

– Vi misstänker att någon satt eld helt enkelt. Men vi vet inte det än i och med att tekniker inte är färdiga med sitt arbete, säger Calle Persson, polisens presstalesman region syd.

Rubricerad som grov mordbrand

– Det förelåg stor spridningsrisk till intilliggande byggnader och även fara för personers liv och hälsa. Det är ett brott med ett högt straffvärde, säger Calle Persson.

Ingen människa skadades i branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brandattentat mot Kånnaskolan

Mer i ämnet