Karlsson Björkmarker (S) om varför hon hoppar av

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen kom beskedet att Åsa Karlsson Björkmarker hoppar av uppdraget som kommunalråd i Växjö. I ett pressmeddelande berättar hon själv.

Åsa Karlsson Björkmarker var Socialdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige 2018. Nu tvingas partiet tänka om och plocka fram ett nytt förstanamn. I ett pressmeddelande skriver Åsa Karlsson Björkmarker att beslutet har vuxit fram, och att hon tog ett definitivt beslut vid årsskiftet.

”Detta beslut har vuxit fram gradvis och nu när jag kring årsskiftet för första gången på många år har haft tid att tänka efter ordentligt blev det uppenbart att det är dags för mig att gå vidare. Jag har njutit varenda sekund av att få vara en del i att utveckla Växjö och vara en kugge i den utveckling som Växjö kommun har genomgått de senaste åren. Jag är stolt över att ha fått vara en del av Växjös viktiga och genomgripande miljö- och hållbarhetsarbete och jag är mäkta stolt över att ha kunnat synliggöra och föra ut Växjö både i Europa och i världen”, skriver hon.

Bakom avhoppet ligger en längre tids stressrelaterade problem. Björkmarker kommer att lämna sitt uppdrag som kommunalråd redan den första februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-avhopp i Växjö

Mer i ämnet