Bostaden var full av sopor och kattavföring Foto: Från polisens förundersökning

Levde i misär med sina katter – döms för djurplågeri

Uppdaterad
Publicerad
Den 70 årige mannen från Markaryds kommun levde med sina katter bland sopor och kattavföring. Nu döms han till böter för djurplågeri.

Mannen döms att betala 10.000 kronor i dagsböter. I polisens förundersökning framgår det att stora delar av golvytorna i bostaden var täckta av kattavföring och sopor. 

Bostaden luktade kraftigt illa på grund av kattavföringen från de sex kattorna som bodde ihop med mannen. Det fanns även katter med skador men enligt domen går det inte att styrka att skadorna kommer från standarden på boendet.

Behövde avlivas

Mannen själv säger att han är djurvän och att det var smutsigt i lägenheten berodde på att han hade ont i knä och rygg. När länsstyrelsen kom till platsen bestämdes att katterna skulle omhändertas och att en av dem behövdes avlivas.

Växjö tingsrätt styrker att katterna har utsatts för lidande till följd av att renhållningen i huset var kraftigt nedsatt och dömer alltså mannen skyldig till djurplågeri.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer