KFF-supportern Måns Linge var redo för cykling mot Örebro på torsdagen som kommer att ta tre dagar. Foto: Niclas Wimmerberg

KFF-supporter förlorade vadet – får cykla 37 mil till Örebro

Publicerad

När det såg mörkt ut för Kalmar FF förra hösten slog supportern Måns Linge vad om att han skulle cykla till den första bortamatchen om hans hemmalag höll sig kvar i Allsvenskan. På torsdagen var det dags att infria löftet.

Med dottern Ella, tre månader, och hustrun Maria på Guldfågeln Arena fick Måns Linge support inför den 37 mil långa cykelfärden. Eftersom Kalmar FF höll sig kvar i Allsvenskan fick han stå vid sitt ord och cykla i aprilvädret. Från början var det tänkt att han skulle cykla till Degerfors, men premiären blev flyttad till Örebro.

”Måste hålla vad man lovar”

Ett genrep på 8 mil gav Måns en försmak på vad som skulle komma, men trots det verkade han inte nämnvärt besviken över cykelfärden som väntar.

– Jag var inställd på att Kalmar FF skulle åka ur då, men jag är jätteglad över att stå här i dag och behöva infria mitt löfte. 

Måns räknar med att cykla sju till åtta timmar om dagen i tre dagar, och vara framme dagen innan match på söndag.

Kommer du att ge något liknande löfte igen?

– Nej, jag kommer nog vara mer försiktig med liknande löften i framtiden, men det är viktigt att hålla vad man lovar. Det är därför jag är här i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.