Nu väntar rättegång

Kidnappad man låg instängd i bagageutrymme

Uppdaterad
Publicerad

Ljungbybon misshandlades, knivhöggs och kastades in i bagagerummet på en bil. Efter flera timmar slängdes mannen ur bilen på en viadukt i skånska Klippan, skriver Smålandsposten.

Händelsen inträffade i januari i år. Nu åtalas en en 27-årig kvinna och en 38-årig man, även de är bosatta i Ljungby kommun, misstänkta för människorov. Minimistraffet för brottet är fyra års fängelse.

I polisförhör har den utsatte Ljungbybon berättat detaljerat för polisen om skräcknatten:

– Jag ska hugga dig om du inte håller käften, ska en av kidnapparna ha sagt strax innan Ljungbybon knivhöggs i ena låret, uppger Smålandsposten.

Misstänktes ha ”golat”

En teori är att de misstänkta kidnapparna trodde att offret ”golat” för polisen i ett annat ärende.

Ljungbybon kastades in i bilens bagageutrymme innan kvinnan efter en stund tvärnitade mellan Ljungby och Kånna. 38-åringen ska då enligt utredningen ha gått ur bilen, öppnat bagageluckan och utdelat knivhugget.

Mannen svimmade vid ett par tillfällen när bilfärden fortsatte under natten. Till slut slängdes han ut ur bilen. Den svårt nedkylde och misshandlade mannen upptäcktes av en bilist vid åttatiden på morgonen.  Då larmades också polis och ambulans.

Vågade inte berätta

Till en början vågade inte mannen berätta vilka kidnapparna var, men till slut gjorde han det och mannen och kvinnan kunde gripas. De har nu suttit häktade i en och en halv månad.

Rättegången vid Växjö tingsrätt beräknas ta tre dagar med början den 10 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.