Andreas Lindholm ligger bakom klädtrycket som ska påminna om att hålla avståndet. Foto: SVT

Andreas löparlinnen ska minska spridning av corona

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Lindholm har designat ett träningslinne med en text som tydligt ska påminna oss om att hålla avståndet nu när coronasmittan brer ut sig.
– Det har varit en diskussion när man är ute och springer med andra, är det okej att vi springer så här och hur långt ifrån ska jag stå i kassan, folk är lite osäkra så det är i alla fall en påminnelse, säger han.

I dag är Andreas Lindholm frisk från den cancer som drabbade honom för några år sedan. Han tillbringar mycket tid ute i löparspåret och han upplever att folk omkring honom är osäkra på hur nära en annan människa man ska vara nu under pågående coronapandemi.

– Det har varit en diskussion när man är ute och springer med andra. Är det okej att vi  springer så här vi är ju ändå ute i friska luften, hur långt ifrån ska jag stå i kassan när jag handlar. Folk är ju lite osäkra så det är i alla fall en påminnelse, säger Andreas Lindholm.

Handlar inte om att tjäna pengar

Andreas har själv bekostat projektet som han inte kommer att tjäna en krona på. Han gick in med egna pengar och beställde ett tjugotal linnen, som var vad tillverkaren krävde för att dra igång projektet. Nu hoppas han att människor vill köpa linnet och att budskapet når ut.

– Nu gick jag in och köpte ett gäng här och vill man ha ett så kan man gå in på vår hemsida och beställa. Men det är inget vinstprojekt, snarare ett förlustprojekt för mig.

Styrde om cancerkampanj

Förhoppningen är att han åtminstone får igen de pengar han har lagt ut för att komma igång med tryckningen av kläderna. Alla övriga beställningar går direkt till tillverkaren för produktionen. Via Andreas hemsida, Spring mot cancer, kan den som är intresserad köpa ett linne.

– Jag gör ju det här för att jag dels är engagerad i cancervården och det kan ju påverka den vården också och så vill jag hjälpa till att platta ut kurvan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet