Foto: Arkiv

Vägskarvarna på Ölandsbron ska åtgärdas

Uppdaterad
Publicerad

Nu lovar Trafikverket att åtgärda problemen under augusti – men bara provisoriskt.

Efter den nyasfaltering av Ölandsbron som gjordes tidigare i år så har många bilister klagat över de ojämna skarvarna i vägbanan.

– Jodå, det har nått även mig att det finns klagomål på övergångskonstruktionerna. Framförallt på högbrodelen där de inte är speciellt jämna, och vi inte har en bra komfort helt enkelt, säger Adriano Maglica, planeringschef på Trafikverket, till P4 Kalmar.

Hon lovar att Trafikverket ska åtgärda problemen nu under augusti, men bara temporärt. Mer långsiktiga åtgärder planeras till mellan 2016 och 2019.

Oroar triathleter

Skarvarna oroar också triathleterna som ska cykla över den sex kilometer långa bron under helgens Ironman. Enligt Barometern har ämnet blivit en snackis eftersom skarvarna kan bli en risk för cyklisterna som lätt kan komma upp i hastigheter över 60 kilometer i timmen. Enligt Adriano Maglica ska skarvarna dock inte vara något problem för cyklarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.