– Ett mycket bra beslut som främjar flickors jämställdhet och självständighet, säger Mikael Andersson (C) Tingsryds kommun.

Klart: Gratis mensskydd till elever i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Inför valet lade Centerpartiet i Tingsryd en motion om att införa gratis mensskydd i skolorna. Nu har bildningsnämnden sagt ja.

– Ett mycket bra beslut som främjar flickors jämställdhet och självständighet, säger Mikael Andersson (C), ordförande i bildningsnämnden i Tingsryds kommun.

Det var på kommunfullmäktigemötet den femte september förra året som Centerpartisterna Britt-Louise Berndtsson, Anna Johansson och Annica Hägg Johansson lämnade in denna motion där de ville att Tingsryds kommun inför automater med gratis mensskydd på skolorna i kommunen.

Nu har alltså bildningsnämnden beslutat att tillföra pengar i budgeten för att det ska bli verklighet på kommunen mellan- och högstadieskolor.

Klipp: C i Tingsryd vill se gratis mensskydd på skolorna: ”Viktigare nu när allt är så dyrt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Britt-Louise Berndtsson (C) är ledamot i kommunfullmäktige i Tingsryd. Hör henne berätta om varför motionen är viktig i klippet ovan. Foto: SVT / Frida Lindhe

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.