• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Niklas Föghner är primärvårdsdirektör på region Kalmar. Han berättar hur region Kalmar planerar att klara av fas 4 av vaccinationen. Foto: Press och TT

Klart: Vårdpersonalen i Kalmar län får ta hel semester i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klar att vårdpersonalen i region Kalmar får ta alla sina semesterdagar i sommar.
– Vi får vända på alla stenar och ha bra dialog med personalen som jobbar, säger Niklas Föghner, primärvårdsdirektör i region Kalmar.

Primärvården i region Kalmar pusslar just nu att få ihop bemanningen under sommaren, så att den vårdpersonal som vill ska kunna få ta ut fyra veckors sammanhängande semester i sommar.

– Vi har ju jobbat lite drygt ett år under pandemi. Man kan väl säga att vår uthållighet är prövad och det är viktigt att personalen kan få återhämtning under sommaren och ha semester, säger Niklas Föghner.

Nu när fas 4 av vaccinationen är igång kommer det behövas ännu mer resurser. Fler personer kommer vilja boka tid, och för att kunna säkerställa att vaccineringen görs rätt behövs det både frivilliga och ordinarie personal på plats under sommaren, menar Niklas Föghner. 

– Vaccineringen är igång och vi kommer att ge de doser som vi får levererade till oss, och vi kommer också att se till att vi har personal. Vi behöver jobba oerhört flexibelt för att varje vecka anpassa vår bemanning utifrån så många doser som vi har, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet