Foto: SVT

Knivman gripen utanför kokainrättegång

Uppdaterad
Publicerad

En knivbeväpnad man försökte under torsdagen ta sig in i en rättssal i Kalmar tingsrätt där den uppmärksammade kokainhärvan just nu avhandlas. Mannen kunde gripas utan att någon kom till skada.

SVT:s reporter Niclas Wimmerberg befann sig på rättegången och blev vittne till händelsen.

– De kallade in ett vittne. När vittnet inte dök upp så blev det paus. Och när jag gick ut så hörde jag skrik och såg att säkerhetsvakterna brottade ner en kille i entrén. Jag pratade med en av vakterna efteråt och han sa att killen försökt ta sig in med en kniv.

Stor kokainrättegång i Kalmar

Enligt uppgifter till Niclas Wimmerberg så ska knivmannen själv vara ett vittne i rättegången. Han ska vittna om en händelse som utspelade sig i Nybro. De närvarande fick vänta en kvart inne i byggnaden innan de släpptes ut.

När knivmannen en stund senare fördes in i polisens buss gjorde han våldsamt motstånd.

– Han stretade emot när poliserna drog ut honom till bussen, berättar Niclas Wimmerberg.

Gripen för brott mot knivlagen

Enligt uppgifter från polisen senare på eftermiddagen, rör det sig om en man i 25-års åldern. Vakter tillkallade polis när de upptäckte att mannen hade en kniv i fickan. Flera patruller annlände till platsen och lyckades efter motstånd gripa mannen för brott mot knivlagen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stor kokainrättegång i Kalmar

Mer i ämnet