Foto: Privat

Kollega försvarar vägarbetare som spräckte bilruta: ”Kunde gått käpprätt åt helvete”

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Beck var med när hennes kollega och lagbas Timmy Edström slog en asfaltsraka i rutan på en bilist som i hög fart skulle passera deras vägarbete. Timmy Edström dömdes till böter och skadestånd för skadegörelse. I skarpa ordalag tar hon honom nu i försvar på sociala medier.

Jessica Beck beskriver händelsen ingående på sociala medier. Hon hävdar att bilisten närmade sig vägarbetet i cirka 80 km/h utan att visa tecken på att sänka hastigheten till de 30 km/h som gällde genom området.

Hon skriver: ”....(bilisten) tyckte att 80 km/h var en lämplig hastighet förbi minst fem helt oskyddade personer som stod knappt en meter ifrån där hon hade för avsikt att bara vräka förbi.”

vägarbetare slog in ruta

– Vi har inte koll på trafken runt omkring oss när vi arbetar, säger Jessica Beck till SVT Nyheter Småland. Det går inte om vi inte har någon som står och vaktar åt oss. Den här gången var det Timmy som stod vakt. Det brukar vara jag, men jag var borta och flyttade skyltar.

Händelsen med Timmy Edström var inte den enda den aktuella dagen.

– Det hände ytterligare två incidenter, säger Jessica Beck, och jag hade blivit påkörd om jag inte flyttat på mig. En bilist fick tvärnita, den andra pratade jag med och blev utskälld. Det är så det är.

Obehagligt varje dag

I sitt inlägg på sociala medier skriver Jessica Beck om bilisten vars ruta Timmy Edström spräckte:

”Hon körde alltså femtio kilometer fortare än vad som var tillåtet och hade hon gjort det någon annanstans hade hennes körkort blivit indraget med en gång!!!”

Jessica Beck vänder sig särskilt till Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen och Arbetsmiljöverket och till alla trafikskolor med orden ”det räcker nu!” och med en uppmaning om att de ska ställa sig i vägrenen på en motorväg för att exakt förstå hur obehagligt det kan vara. Hon fortsätter: ”exakt så obehagligt är det för oss varje dag! Men vi fortsätter. För eran skull.”

Gensvaret på Jessica Becks inlägg har varit stort och mest positivt, men det finns också de som påminner om att en inslagen ruta kan skada föraren eller en eventuell passagerare.

– Det fanns en passagerare i bilen och det gick bra, säger Jessica Beck, men slaget tog aldrig direkt mot rutans mitt. Det tog mest i taket. Rutan gick sönder men satt kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

vägarbetare slog in ruta

Mer i ämnet