Kommunal Kronoberg riktar skarp kritik mot Region Kronobergs beslut att slopa extra OB-tillägg för bland annat undersköterskor. Foto: SVT.

Kommunal om försämrat OB: ”Ser med bestörtning på det här”

Publicerad

Fackförbundet Kommunal i Kronoberg riktar skarp kritik mot Region Kronobergs beslut att slopa extra OB-tillägg för yrkesgrupperna undersköterskor och skötare. Kommunal tar upp kampen och en protestlista är på gång.

Region Kronobergs beslut att slopa ett extra OB-tillägg för undersköterskor och skötare för arbete på obekvämma arbetstider väcker starka känslor.

– Telefonerna i receptionen går varma och många uttrycker ilska och besvikelse, säger Jenny Sjöström från Kommunal Kronoberg.

”Bestörtning”

Kommunal Kronoberg riktar nu skarp kritik mot Region Kronobergs beslut att slopa det extra OB-tillägget.

– Jag ser med bestörtning på det här. Det är ett orättvist beslut eftersom man behåller tillägget för sjuksköterskor men tar bort det för de andra yrkersgrupperna. Det är lika slitsamt att arbeta på kvällar och helger för alla, säger Jenny Sjöström.

Möte på måndag

På måndag den 10 februari har Kommunal begärt ett möte med Region Kronoberg och omkring 1600 medlemmar har skrivit under en protestlista.

– Vi kommer att visa vårt missnöje och berätta att detta beslut inte är bra för någon.

– Hur ska man fixa sommarbemanningen när man behandlar personalen på det här sättet? säger Jenny Sjöström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.