Anna Tenje (M) kommunalråd Växjö kommun. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Kommunalrådet efter kritiserad skidresa: ”Jag ber om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Tenje (M) – kommunalråd i Växjö kommun – åkte på en skidresa med familjen till Idre över nyår. Kritik har riktats mot henne och idag ångrar hon resebeslutet.

– Jag har full förståelse för de människor som tycker att det var fel av mig att åka till fjällen. Om mitt förtroende är skadat så vill jag be om ursäkt för det, säger Anna Tenje (M) still SVT Nyheter Småland.

Anna Tenje åkte på en skidresa tillsammans med familjen till fjällen över nyår – trots att Folkhälsomyndigheten inför helgerna uttryckte att endast nödvändiga resor borde genomföras. På sin hemsida skrev FMH att:

Corona i Kalmar och Kronobergs län

”Inför kommande ledigheter och under julen är det viktigt att tänka igenom om planerade resor verkligen är nödvändiga att genomföra. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska tänka igenom om en resa till exempelvis storstäderna, till fjällanläggningen eller till en semesterort där många människor träffas på samma plats är nödvändig.”

”Egen bil och egen mat”

Huruvida resan var nödvändig eller inte får var och en bedöma, men enligt Anna Tenje gjorde familjen allt de kunde för att kunna genomföra resan på ett smittsäkert sätt.

– Vi åkte i egen bil och hade mat och egna saker med oss för att undvika ha kontakt med andra människor och på så sätt följa myndigheternas rekommendationer, säger hon idag till SVT.

Hör Anna Tenje (M) berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet