Foto: TT.

Personal larmar om äldreboende – kommunalråd kräver förklaring

Uppdaterad
Publicerad

Personalen på Vikaholmsalléns särskilda boende i Växjö larmar om allvarliga brister, det rapporterar P4 Kronoberg. Nu kräver Tomas Thornell (S), kommunalråd och vice ordförande i omsorgsnämnden, att företaget finner sig i nämnden för att förklara sig.

– Det är under all kritik om dessa uppgifter stämmer och helt orimligt att människor ska behöva leva på det här viset, säger Tomas Thornell (S), kommunalråd och vice ordförande i omsorgsnämnden i ett pressmeddelande.

Stora brister – lämnas nedkissade

P4 Kronoberg berättar att flera anställda och före detta anställda på boendet, som drivs av Attendo, slår larm om stora brister.

Växjö

Det är ont om personal, de äldre lämnas nedkissade, maten räcker inte till och de anställda skräms till tystnad när brister påtalas för ledningen, enligt de anställdas vittnesbörd.

– Jag känner inte igen mig i den bilden som målats upp. Vi har en välfungerande verksamhet men haft en del personalproblematik, säger Marcus Fält, regionchef på Attendo till SVT Nyheter Småland.

Nu krävs företaget Attendo på en förklaring av omsorgsnämndens vice ordförande Tomas Thornell (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet