Foto: TT/SVT.

Attendos regionchef: ”Felaktig bild som målats upp”

Uppdaterad
Publicerad

Attendos regionchef slår tillbaka mot anklagelserna om allvarliga missförhållanden på Vikaholmsalléns särskilda boende i Växjö.

Ont om personal, äldre som lämnas nedkissade, maten som inte räcker och anställda som skräms till tystnad, det är några av bristerna som anställda och före detta anställda vittnar om, något som P4 Kronoberg rapporterar om idag.

Men Attendos regionchef Marcus Fält säger att han inte känner igen sig.

Växjö

– Jag känner inte igen mig i den bilden som målats upp. Vi har en välfungerande verksamhet men haft en del personalproblematik, säger Marcus Fält, regionchef på Attendo till SVT Nyheter Småland.

Varför tror du de anställda riktar denna kritik mot er?

Vi har haft problem med personalen och vi har bytt ut några medarbetare. Det kan handla om personliga övertygelser eller missnöje om att deras kontrakt avslutats, men detta är svårt att svara på, säger han.

Inbokat möte med kommunen

Uppgifterna från de anställda fick under torsdagen Tomas Thornell (S), kommunalråd och vice ordförande i omsorgsnämnden, att reagera.

– Det är under all kritik om dessa uppgifter stämmer och helt orimligt att människor ska behöva leva på det här viset, säger Tomas Thornell (S), kommunalråd och vice ordförande i omsorgsnämnden i ett pressmeddelande.

Tomas Thornell kräver nu att företaget infinner sig i nämnden för att förklara sig, något som företaget hörsammat.

– Ett möte har bokats med Växjö kommuns tjänstemän för att ta upp detta. Om kommunalrådet deltar i mötet vet jag inte, säger Marcus Fält.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet