Ilko Corkovic är kommunalråd i Borgholms kommun. Foto: Jonatan Börjesson/SVT

Ölandsturismen hotas – oro för högsäsongen i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Efter Folkhälsomyndighetens avrådan från besök till Öland råder det oro kring hur högsäsongen kommer se ut.

– Det finns inte många kommuner i landet som är mer beroende av besöksnäringen än Borgholms kommun, säger kommunalrådet Ilko Corkovic (S).

Det var i fredags som Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson sa att man under påsken inte bör resa till skidorter, Gotland eller Öland. Nu råder oro att turismen kommer att vika även i sommar.

– Det är klart att man är orolig, men samtidigt måste vi skydda de som befinner sig i en riskzon, det får gå först, säger Ilko Corkovic (S), som ställer sig bakom Folkhälsomyndighetens rekommendation.

Under dagen har en konferens hållits i Guldfågeln arena i Kalmar för att se hur kommunen och olika aktörer kan agera för att förbättra situationen.

– Våra investeringar kommer löpa på som planerat för att åtminstone sysselsätta byggföretag, ger Ilko Corkovic (S) som exempel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.