Kommunalrådet Johan Persson (S) tar emot IFK Kalmars damer när de ska hyllas av kommunen Foto: SVT

Kommunen:”IFK Kalmar får spela på Guldfågeln arena”

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar kommun kommer inte bygga en ny arena eller lägga pengar på att rusta upp Gröndals IP inför kommande säsong när IFK Kalmar spelar i allsvenskan.

– Vi har precis tagit beslut om att köpa Guldfågeln arena. Får IFK Kalmar arenakrav på sig i och med sitt avancemang så har vi den arenan. I större städer är det vanligt att flera lag delar på samma arena för matcher, säger Johan Persson, socialdemokratiskt kommunalråd.

Utökat elitstöd

Det kan också bli extra pengar i stöd från kommunen för laget i och med uppflyttningen till allsvenskan. Vid kommunfullmäktiges nästa möte om två veckor kommer man ta beslut om ett utökat elitstöd för de idrottsföreningar som spelar i de högsta serierna.

Småländsk jakt på allsvenskan

– I vårt förslag till budget har vi lagt in om ett utökat elitstöd. Från dagens 400.000 kronor till en miljon kronor. Det är givetvis pengar som kommer komma IFK Kalmar till del om det klubbas igenom.

Konstgräs aktuellt

Nyligen togs också beslut om konstgräs på planerna i Berga, Lindsdal och på Gasten. Även Gröndal ska få konstgräs men då den förändringen omfattas av en detaljplan som även rör bygget av den nya högstadieskolan vid brofästet i Kalmar är det oklart när konstgräset blir verklighet. Att påskynda arbetet utifrån att IFK Kalmar nästa säsong spelar i högsta divisionen är enligt Johan Persson inte aktuellt.

– Detaljplansarbetet pågår för fullt och har sina regelverk. Det ska bli konstgräs även på Gröndal men vi måste låta arbetet ha sin gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Småländsk jakt på allsvenskan

Mer i ämnet